I sukutapaaminen ja sukuseuran perustaminen 1993

Kokko – Kokkosen suvun ensimmäinen sukutapaaminen järjestettiin Pihtiputaalla 10. – 11. heinäkuuta 1993. Ilmoittautuneita ensimmäiseen tapaamiseen oli yli 250 ja tilaisuus jouduttiin siirtämään Jukolasta yläasteelle. Lauantaina 10. heinäkuuta oli saunailta Suvannonlahdessa, jossa oli myös tilaisuus tutustua toinen toisimme sekä suunnitella seuraavana päivänä pidettävää sukuseuran perustavaa kokousta. Ensimmäinen tapaaminen

Siinä vaiheessa kun toivotti vieraat tervetulleeksi saivat nimet paperilla kasvot. Ennen iltakahvia joutui jokainen kättelemään toinen toisensa ja esittelemään itsensä. Tämän jälkeen alkoi kuulua iloista naurua ja jutustelua. Tavattiin vanhoja tuttuja ja muisteltiin menneitä. Varsinainen sukujuhla ja sukuseura perustava kokous pidettiin sunnuntaina 11. heinäkuuta 1993 Pihtiputaan yläasteella. Tilaisuudessa oli myös suvun jäsenten taidenäyttely.

Emännät saapuivat Taina Toikkasen johdolla keittiölle jo yhdeksän aikaan valmistelemaan ruokia. Suvun jäsenten taidenäyttely oli pystytetty jo edellisenä päivänä. Ruokasali ja juhlasali odottivat käyttäjiä koristeltuna. Taidenäyttelyssä oli monien sukuun kuuluvien harrastajien töitä, kaukaisimmat Kanadasta asti.

 • Päivi Kolehmainen o.s. Janhunen Pihtipudas
 • Rauha Pasanen o.s. Hämäläinen Pihtipudas
 • Virpi Pihlaja o.s. Hakonen Pihtipudas
 • Jarkko Pihlaja Pihtipudas
 • Hannes Hämäläinen Pihtipudas
 • Anneli Ojala o.s. Kokkonen Haapajärvi
 • Tuula Laukkanen o.s. Ojala Haapajärvi
 • Anna-Liisa Heikkilä o.s. Kokkonen Kanada
 • Veikko Heikkilä Kanada

Ennen varsinaista juhlaa oli Pihtipudas-kiertoajelu, jonka aikana kiinnostuneet saivat tutustua paikkakuntaa lähemmin. Ruokailun jälkeen alkoi juhla Markus Muhosen viulunsoitolla. Virpi Pihlaja esitti tervehdyssanat ja suvivirren jälkeen rovasti Heimo Kajasviita piti hartaustilaisuuden, jossa muisteltiin myös edesmenneitä suvun jäseniä. Säestäjänä toimi Irja Tiainen.

Rauha Pasanen esitti kaksi runoa Juha Ohdon runokirjasta. Edesmennyt runoilija Eero Paananen oli Ohtolan poikia ja kuului sitä kautta Kokkosen sukuun vuonna 1757 solmitun avioliiton myötä, jolloin Kokkolan kantatilalta tuli miniä Turpeelaan, Helena Kokko.
Vilho Kokkonen Heinolasta kertoi sukututkimuksesta ja Liisa Tiitinen (os. Kokkonen) Muurasjärveltä kertoi Muurasjärven Kokkosista. Hänen lämminhenkinen kerrontansa oli tulvillaan kotiseuturakkautta

Kokko – Kokkonen Sukuseura ry:n perustava kokous pidettiin Pihtiputaan yläasteella sunnuntaina 11. heinäkuuta 1993 klo 14 alkaen varsinaisen sukujuhlan jälkeen. Perustavan kokouksen avasi Virpi Pihlaja. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Vilho Tenhunen Pihtiputaalta ja sihteeriksi Virpi Pihlaja. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Eeva Kosola Pihtiputaalta ja Ilkka Tupala Eurasta.
Päätettiin perustaa Kokko - Kokkonen Sukuseura, joka rekisteröidään. Hyväksyttiin seuralle säännöt ja kokoontumisväliksi tuli kolme vuotta.
Ensimmäinen tapaaminen Kokouksessa valittiin myös sukuseuralla hallitus, jonka ensimmäiseksi puheenjohtajaksi tuli Vesa Saarinen Espoosta, sihteeriksi ja rahastonhoitajaksi Virpi Pihlaja Pihtiputaalta ja muut hallituksen jäsenet olivat:

 • Leena Tiainen, Tikkakoski
 • Matti Uusitalo, Kokkola
 • Taina Toikkanen, Pihtipudas
 • Heikki Suihkonen, Viitasaari
 • Laura Kokkonen-Paananen, Paavola - varapuheenjohtaja
 • ja varalle Eero Kokko, Viitasaari

Ensimmäiset tilintarkastajat olivat Yrjö Hämäläinen Jyväskylästä (varalla Tuula Hämäläinen, Helsinki) ja Anja Lehtinen Joutsasta (varalla Seppo Vainio, Pihtipudas)
Sukuseura rekisteröitiin yhdistysrekisteriin 1. joulukuuta 1994.
Tilaisuuden järjestelyt aloitettiin saman vuoden toukokuussa. Mukana oli monia innokkaita talkoolaisia, joita ilman tätä sukuseuraa ei varmaankaan olisi. Kiitokset siitä vielä heille. Talkoolaisten avulla ensimmäinen kaksipäiväinen tapahtuma onnistui yli odotusten.

 Muu toiminta hallituskaudella 1993 - 1995

Tästä pääset edelliselle sivulle