Serkkutapaamisia kesällä?

Sukuseuran hallitus kokoontui hybridikokouksena tänään 7.4.2022 käsitellen vuosikertomuksen ja talouden lisäksi mm. tulevaa jäsentiedotetta sekä kuluvan välivuoden mahdollisia tapahtumia.

Tulevalle kesälle toivottiin suvun parissa järjestettävän aktiivisesti vapaamuotoisia serkkutapaamisia. Tällaisten tapaamisten viettämisistä toivotaan kuvia ja kertomuksia myös sukuseuran jäsentiedotteeseen sekä Facebook-ryhmään! Yhtenä vinkkinä kesäisen serkkutapaamisen viettämiseen esitettiin Reisjärven-reissua Robin Hood -näytelmää katsoen.

Hallitus päätti myös jatkaa sukukirjan I osan tarjousta: kirjan hintana pidettiin edelleen 65 €, mutta mikäli samassa tilauksessa ostaa useamman kappaleen, niin lisäkappaleiden hinta on ainoastaan 60 €/kpl. Kirjan voi tilata sukuseuran kotisivujen kautta.

Onnittelut kesän alkuun!

Lämpimät onnittelut kaikille valmistuneille ja opintonsa päättäneille sukumme jäsenille perheineen!

Kaunista ja rentouttavaa kesää sekä kesälomaa myös kaikille lukuvuotensa päättäneille ja työelämästä lomaileville. Nautitaan kesäluonnosta!

Sukukokous 2021 Pihtiputaalla

Hei sukuseuran jäsenet ja sukulaiset!

Sukuseuran hallitus on kokouksessaan 28.4.2021 päättänyt Kokko-Kokkosten sukukokouksen pidettäväksi lauantaina 21.8.2021 Pihtiputaalla. Touko-kesäkuun vaihteessa ilmestyvässä sukuseuran Jäsentiedotteessa on sukukokouksen tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohje. Toivomme sukukokoukseen runsasta osallistumista.

Sukukirjan osa 1 alennuksessa

Sukuseuran hallituksen kokous 28.4.2021 päätti asettaa sukukirjamme ”Juuret Kokkolanniemellä – Kokko-Kokkonen osa 1” myyntiin alennetulla hinnalla sukukokoukseen saakka. Aikavälillä 1.5.-21.8.2021 kirjaa on siis mahdollista ostaa edullisempaan 60 euron hintaan.

Kirjan voi tilata helposti tällä kotisivujemme lomakkeella.

Sukukirjan 1. osan esittely

Sukututkimuksemme ensimmäisen osan, Juuret Kokkolanniemellä – Kokko-Kokkonen osa 1, kirjoittaja Ari Kolehmainen on toimittanut kirjasta sen julkaisupäivänä 11.9.2020 sukuseurallemme esittelyvideon.

Esittelyvideon voi katsella tästä linkistä. (Video aukeaa uuteen välilehteen.)

Sukukokous X siirretty vuodelle 2021

Johtuen koronatilanteen yltymisestä, sukuseuran hallitus on päättänyt siirtää sukukokouksen juhlineen vuodelle 2021. Tarkemmin asiasta alta löytyvässä pj Eero Lestelän viestissä.

Hei sukuseuralaiset ja sukulaiset!
Sukuseuran hallitus on eilen illalla tehnyt päätöksen siirtää 12.9. sukukokous vuoteen 2021. Perusteluna siirrolle on tämänhetkinen Korona-tilanne Suomessa. Jäsenistöstä on tullut viestiä, että osallistuminen kokoukseen on vähäistä ja Sukuseurojen Keskusliitolta on tullut ohjeistus, miten yhdistysten kokousten kanssa voidaan toimia jäsenistön yhdenvertaisuuden toteuttamiseksi. Kysymyksessä on niin sanottu force-majeure tyyppinen este.
Koska sukukokousta ei pidetä, lähetetään sukukirja niille, jotka olisivat sen saaneet sukukokouksessa. Kirjan voi myös noutaa kunnantalolta olemalla yhteydessä Virpi Pihlajaan ja sopien hänen kanssaan noutoajasta. Sukukirjasta julkaistaan 12.9. kirjan tekijän, sukututkija Ari Kolehmaisen videoesittely. Videolinkki tulee ainakin Kokko-Kokkonen sukuseuran verkkosivuille, kokko-kokkonen.org sekä Kokko-Kokkonen facebook-ryhmän sivulle.
Hallitus on päättänyt jatkaa sukukirjan ennakkomyyntihintaa 75€ (+toimitus 10€) vuoden 2020 loppuun saakka. Käyttäkää hyväksenne tätä etua! Kirjan tilaus tapahtuu Kokko-Kokkosten kotisivuilla kokko-kokkonen.org olevalla lomakkeella. Tilaaminen on todella helppoa. Tilauksen voit tehdä myös sähköpostilla Terttu Paanaselle terttu.paananen@pihtipudas.fi tai puhelimitse 0400 632 563.
Sukuseuran nykyinen hallitus ja puheenjohtaja jatkavat seuraavaan sukukokoukseen 2021 saakka, jolloin valitaan uusi hallitus ja puheenjohtaja seuraavalle kaudelle. Sukukokouksen ajankohta ja paikka selviää myöhemmin.
Hallitus toivottaa lämmintä ja kaunista syksyä!
Eero Lestelä
Puheenjohtaja

Ennakkotilauslomakkeet sukukirjalle

Sivuille on lisätty tilauslomakkeet syksyksi ilmestyvän ensimmäisen sukukirjamme ”Juuret Kokkolanniemellä – Kokko-Kokkonen osa I” ennakkotilaamista varten. Lomakkeet-osiosta sivujamme löytyy nyt peräti neljä eri versiota lomakkeesta, jolla voi ennakkotilata sukikirjamme ensimmäisen osan helposti, halusipa sen sitten täyttää netissä, avata tekstinkäsittelyssä täytettäväksi ja liittää sähköpostiin tai tulostaa paperille ja postittaa. Tarkemmat tiedot käyvät ilmi itse lomakkeesta.

Sukuseuran hallitus toivoo saavansa kantaa suuren määrän kirjalaatikoita syksyllä järjestettävään sukukokoukseemme, jossa kirja julkaistaan!

Hallitus kevätkokousti 14.3.2020

Sukuseuran hallitus kokousti lauantaina 14.3.2020 Pihtiputaan kunnanvirastolla. Kokouksessa käsiteltiin pääasiassa 18. heinäkuuta järjestettävään sukukokoukseemme liittyviä asioita, kuten vuosikertomus ja tilinpäätökset, ja tilaisuudessa julkistettavaa sukukirjaa.

Jäsenasioissa todettiin, että uusia jäseniä olisi tärkeää saada mukaan seuran toimintaan – kuuluuko sinun lähisukuusi joku, jonka voisit kutsua jäseneksi? Tai miltä kuulostaisi antaa seuran jäsenmaksu syntymäpäivälahjaksi nuorelle sukulaiselle?

Sukuseuran vaakunasta kokous päätti selvitellä, josko saisimme jonkin alan yrityksen kanssa yhteistyössä jäsenillemme tarjolle isännänviirin sukuvaakunallamme varustettuna. Sukuseuran kotisivuja pyritään aktivoimaan, esimerkiksi tiedottamalla projektien etenemisistä useammin.

Kokouksessa lanseerattiin nimi sukukirjan ensimmäiselle osalle ja todettiin, että kirjan kuvitusta varten olisi mukava löytää suvusta joku taitava piirtäjä. Piirrokset vanhoista esineistä koettiin paremmaksi vaihtoehdoksi kuin ”nykyaikaiset valokuvat vanhoista”. Hallitus kävi myös keskustelua siitä, millaisia linjoja sukututkimuksessa ja teoksissamme tulisi seurata. Hallitus päätti tilausmäärän sekä ennakko- ja varsinaisen myyntihinnan. Ennakkotilaamisesta tiedotetaan piakkoin tarkemmin!

Kokouksen loppuvaiheessa hallitus suunnitteli tarkemmin sukutiedotteen julkaisemista sekä tulossa olevan sukukokouksen käytännön järjestelyjä.

Muistathan osoitteenmuutokset sukuseuralle

Oikein hyvää alkavaa uutta vuotta 2020 kaikille! Jotkut viettävät pian alkavaa vuotta jo uuden vuosikymmenen aloittamisena, jotkut matemaattisemmin ajatellen vanhan vuosikymmenen viimeisenä vuotena, mutta uusi vuosihan se on silti jokaiselle. Tuokoon se mukanaan hyviä asioita!

Mikäli uusi vuosi tuo myös uusia maisemia, sukuseura pyytää pitämään jäsenrekisteriimme tallennetut jäsentemme yhteystiedot ajan tasalla. Postiosoitteen ohella voi välillä vaihtua myös sähköpostiosoite. Mikäli käytössä on ollut vaikkapa uuden vuoden myötä maksulliseksi muuttuva suomi24.fi-palvelun ilmaisosoite, josta nyt koittaa siirtyminen toiseen palveluun, niin olettehan hyvät ja muistatte toimittaa uuden yhteystiedon myös sukuseuralle, kiitos! Yhteystieto jäsenrekisterimme hoitajalle löytyy etusivumme alalaidasta tai yhteystietosivulta.

Tarkemmin suomi24.fi-palvelun muutoksesta heidän omassa tiedotteessaan.